Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g pak choi
- 250 g fresh yellow noodles
- 1800 g water
- 8 quail eggs
- 25 g fresh red chillies
- 6 - 7 dried chillies, soaked to soften
- 60 g vegetable oil
- 45 g torch ginger flower, cut in thin slices
- 1 ¼ tsp curry powder
- 45 g dried shrimp (ebi shrimp)
- 60 g coconut milk
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 tsp sugar
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 60 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 1 tsp chicken stock powder
- 8 raw tiger prawns, unpeeled (approx. 200 g)
- 60 g seafood tofu
- 60 g fresh lemon basil leaves
- 60 g crispy fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 358 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 798 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Wonton wrappers
55 min
Indonesian green spice paste
40 min
Pickled jalapeños (Thermomix® Cutter, TM6)
Brak ocen
Douhua (savoury bean curd)
10h 25min
Banh mi pizza
2h 15min
Cutter Beet Carpaccio
Brak ocen
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter)
1 godz. 45 min
Beef Rendang
Brak ocen
Dragon's Beard Candy
2u. 5min
Watermelon lemonade
10min
German Cookies
1 godz. 10 min