
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g pak choi
- 250 g fresh yellow noodles
- 1800 g water
- 8 quail eggs
- 25 g fresh red chillies
- 6 - 7 dried chillies soaked to soften
- 60 g vegetable oil
- 45 g torch ginger flower cut in thin slices
- 1 ¼ tsp curry powder
- 45 g dried shrimp (ebi shrimp)
- 60 g coconut milk
- 1 tsp salt adjust to taste
- 1 tsp sugar
- ½ tsp ground white pepper adjust to taste
- 60 g Indonesian yellow spice paste room temperature
- 1 tsp chicken stock powder
- 8 raw tiger prawns, unpeeled (approx. 200 g)
- 60 g seafood tofu
- 60 g fresh lemon basil leaves
- 60 g crispy fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 358 kcal / 1497 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 798 mg