Urządzenia i Akcesoria
Prawn Laksa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
pak choi60 g
-
fresh yellow noodles250 g
-
water1800 g
-
quail eggs8
-
fresh red chillies25 g
-
dried chillies soaked to soften6 - 7
-
vegetable oil60 g
-
torch ginger flower cut in thin slices45 g
-
curry powder1 ¼ tsp
-
dried shrimp (ebi shrimp)45 g
-
coconut milk60 g
-
salt adjust to taste1 tsp
-
sugar1 tsp
-
ground white pepper adjust to taste½ tsp
-
Indonesian yellow spice paste room temperature60 g
-
chicken stock powder1 tsp
-
raw tiger prawns, unpeeled (approx. 200 g)8
-
seafood tofu60 g
-
fresh lemon basil leaves60 g
-
crispy fried shallots60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
798 mg
Białko
13 g
Kalorie
1497 kJ /
358 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Culinary Heritage
9 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Singapore Chilli Crab
50 min
Balinese Betutu chicken
5 godz. 35 min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 min
Stir Fried Potato Shreds
Brak ocen
Soto Betawi (Beef Coconut Soup)
Brak ocen
Wafu dressing
20 min
Tingly Korean pork noodle ramyeon
50 min
Cafe-style miso mushrooms
25 min
Bubur Cha Cha (Coconut Milk Dessert with Sweet Potatoes)
40 min
Stir Fried Sweet Potato Leaves with Garlic
10 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min