Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ham and cheese wands
- 100 g unsalted butter, cut into cubes and frozen
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 50 g chilled water
- 40 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 1 egg, lightly beaten
- 30 g ham, cut into pieces
- 1 tbsp celery seeds
Tomato soup
- 100 g brown onion, cut into halves
- 130 g carrots, cut into pieces
- 110 g celery stalks, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 50 g unsalted butter
- 1 tbsp olive oil
- 1 dried bay leaf
- sea salt flakes, to taste
- ¼ tsp white pepper
- 100 g tomato paste
- 800 g fresh tomatoes, cut into halves
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1160.3 kJ / 276.3 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 606.4 mg
Alternatywne przepisy
Cream of tomato soup
25min
Carrot and coriander soup
30 min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Creamy tomato and basil soup
30 min
Pea and ham soup
2h 20min
Mystery soup
45 min
Summer fruits in mulled cider syrup
45 min
Vegetable soup
35min
Plum and raspberry cobbler
1h 25min
Tomato pasta sauce
40 min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50min
Cauliflower soup with bacon dust
35min