Boston Clam Chowder

Boston Clam Chowder

4.1 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • yellow onion cut into pieces
    8 oz
  • celery cut into pieces (approx. 2 stalks)
    3 oz
  • garlic clove
    1
  • all-purpose flour
    2 tbsp
  • unsalted butter
    ½ oz
  • thick cut bacon cut into pieces (¼ in.)
    2 slices
  • chopped clams
    3 cans
  • water
    1 tbsp
  • corn starch
    1 tbsp
  • russet potatoes peeled, diced (½ in.)
    16 oz
  • water
    8 oz
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to sprinkle
    ⅛ tsp
  • dried bay leaf
    1
  • half and half
    4 oz
  • soup crackers e.g. oyster crackers, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 452.6 mg
Białko 41 g
Kalorie 1646.4 kJ / 393.5 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 31.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...