
Urządzenia i Akcesoria
Sopa de Crema de Queso (Cheese Soup)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut into pieces1 ½ oz
-
Gouda cheese cut into pieces7 oz
-
yellow onion cut into pieces3 oz
-
garlic clove1
-
all-purpose flour1 ½ oz
-
unsalted butter cut into pieces1 ½ oz
-
salt to taste1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
-
water14 oz
-
whole milk7 oz
-
fresh parsley leaves to garnish
Wartości odżywcze na 4 portions
Kalorie
1663.8 kcal /
6961.2 kJ
Białko
76.9 g
Tłuszcz
120.8 g
Węglowodany
67 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
70.1 g
Sód
4313 mg