Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 oz olive oil
- 3 ½ - 5 oz mixed onions, for sautéing (e.g. onions, shallots, leeks), cut in pieces (¾ in.)
- 12 - 14 oz fresh mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (¾ in.)
-
2
oz frozen mixed vegetables (opcjonalnie)
lub 2 oz frozen green peas (opcjonalnie) - 25 - 28 oz water
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube -
1
tsp salt, to taste
lub 1 tbsp soy sauce, to taste - 3 oz dried soup pasta, e.g. ditalini or macaroni
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 777.4 kJ / 185.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 852.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Mashed Potatoes
50min
Minestrone
45 min
Vegetable Soup
35min
Broccoli Red Lentil Soup
30 min
Chunky Vegetable Barley Soup
1h
Brown Rice Risotto with Tuna and Artichokes
1h
Split Pea Soup
1h 25min
Vegetable Stew
1h 15min
Sausage and Lentil Stew
1h 15min
Basic Soup Purée
45 min