Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 oz olive oil
- 3 ½ - 5 oz mixed onions, for sautéing (e.g. onions, shallots, leeks), cut in pieces (¾ in.)
- 12 - 14 oz fresh mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (¾ in.)
-
2
oz frozen mixed vegetables (opcjonalnie)
lub 2 oz frozen green peas (opcjonalnie) - 25 - 28 oz water
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube -
1
tsp salt, to taste
lub 1 tbsp soy sauce, to taste - 3 oz dried soup pasta, e.g. ditalini or macaroni
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 777.4 kJ / 185.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 852.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Soup Purée
45min
Carrot Ginger Soup
20 min
Leek and Potato Soup
40 min
Basic Basmati Rice
35 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1h 5min
Mashed Potatoes
50min
White Bean and Pumpkin Soup
35 min
Sticky Coconut Rice with Brûléed Papaya
1h
Collard Greens
1h 5min
Purple Cauliflower Soup
25 min
Steamed Cubed Potatoes
40 min
Tomato Basil Soup
40 min