Basic Vegetable Soup

Basic Vegetable Soup

4.5 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    ½ - 1 oz
  • mixed onions, for sautéing (e.g. onions, shallots, leeks) cut in pieces (¾ in.)
    3 ½ - 5 oz
  • fresh mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips), cut in pieces (¾ in.)
    12 - 14 oz
  • frozen mixed vegetables (opcjonalnie)
    2 oz
    2 oz frozen green peas
  • water
    25 - 28 oz
  • vegetable stock paste
    1 tsp
    1 vegetable stock cube
  • salt to taste
    1 tsp
    1 tbsp soy sauce, to taste
  • dried soup pasta e.g. ditalini or macaroni
    3 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 185.8 kcal / 777.4 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 27.3 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 852.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...