Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oleju
- 600 g karkówki wieprzowej bez kości i ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g wody
- 40 g czerwonego wina, wytrawnego
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ - ¾ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- ½ łyżeczki kozieradki, mielonej
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego, muscovado (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka lubczyku, suszonego (opcjonalnie)
- 3 łyżeczki wody
- 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 50 g octu, do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3638.3 kJ / 869 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potrawka z kurczaka z ryżem (z osłoną noża miksującego)
2h
Zupa pieczarkowa i danie na Varomie
45min
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
2 godz. 10 min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3h 40min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1h
Sos pomidorowy Aurora
20min
Kremowy sos grzybowy na winie
30min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1h 30min
Sos śmietanowo-porowy
30min
Sos pieczarkowy
40min
Szybki sos pomidorowy
10min
Sos czosnkowy
5 Min