
Urządzenia i Akcesoria
Sos pieczeniowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
40 g oleju
-
600 g karkówki wieprzowej bez kości i ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
40 g czerwonego wina, wytrawnego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ łyżeczki nasion kozieradki (opcjonalnie) mielonych
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego (opcjonalnie) muscovado
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego (opcjonalnie)
-
3 łyżeczki wody
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
217.3 kcal /
909.6 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
782 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska