
Urządzenia i Akcesoria
Sos pieczeniowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
oleju40 g
-
karkówki wieprzowej bez kości i ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki600 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
wody400 g
-
czerwonego wina, wytrawnego40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM½ - ¾ łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liście laurowe, suszone2
-
nasion kozieradki (opcjonalnie) mielonych½ łyżeczki
-
cukru trzcinowego (opcjonalnie) muscovado1 łyżeczka
-
lubczyku, suszonego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
wody3 łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
217.3 kcal /
909.6 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
782 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska