
Urządzenia i Akcesoria
Sos pieczeniowy
Składniki
-
40 g oleju
-
600 g karkówki wieprzowej bez kości i ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
40 g czerwonego wina, wytrawnego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ łyżeczki nasion kozieradki (opcjonalnie) mielonych
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego (opcjonalnie) muscovado
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego (opcjonalnie)
-
3 łyżeczki wody
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2 godz. 50 min
Mrożona kawa z malinami
10 min
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
2 godz. 10 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Sos pieczarkowy
40 min