Sos pieczeniowy

Sos pieczeniowy

3.5 185 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g oleju
  • 600 g karkówki wieprzowej bez kości i ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • 40 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ - ¾ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ - ¾ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • ½ łyżeczki nasion kozieradki (opcjonalnie) mielonych
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego (opcjonalnie) muscovado
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego (opcjonalnie)
  • 3 łyżeczki wody
  • 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego
  • 50 g octu do Mycia Wstępnego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 217.3 kcal / 909.6 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 782 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...