Chana Masala

Chana Masala

4.3 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    3
  • piments verts, frais coupés en deux, épépinés ou non
    2
  • de gingembre, frais pelé et coupé en lamelles (2 mm)
    25 g
  • d'huile végétale
    15 g
  • d'oignons coupés en quatre
    100 g
  • de coriandre en poudre
    2 c. à café
  • de cumin en poudre
    2 c. à café
  • piment en poudre
    2 c. à café
  • de poudre de curcuma séché
    ½ c. à café
  • de tomates pelées en dés, en boîte (400 g)
    1 conserve
  • de pois chiche blancs, cuits
    600 g
    250 g de pois chiches secs, ayant trempé toute la nuit puis cuits pendant 45 minutes
  • d'eau
    300 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de garam masala (voir conseil)
    1 c. à café
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de coriandre, fraîche effeuillée puis ciselée, pour la décoration
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 283 kcal / 1182 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...