Brocoli à la grecque avec pesto de roquette et citron rôti

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

Pesto de roquette
  • 60 g parmesan en pièces
  • 1 citron seulement l'écorce fine, pas de moelle blanche
  • 30 g de pignons de pin
  • 2 gousses d'ail
  • 85 g mélange de jeunes pousses de salade
  • 70 g d'huile d'olive vierge extra
  • 15 g de jus de citron
  • ¼ c. à thé de sel
Brocoli
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive vierge extra
  • 570 g de brocoli, détaillé en bouquets
  • 225 g d'oignon rouge émincé (environ 1 oignon)
  • 225 g de tomates cerises coupées en deux
  • 140 g de feta émietté
  • 2 citrons coupées en deux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 483.9 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 1332.8 kJ / 318.5 kcal
Tłuszcz 25.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 15.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...