Shakshuka au poivron jaune et avocat

Shakshuka au poivron jaune et avocat

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • de poivrons jaunes en morceaux
    400 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de tomates concassées en conserve
    300 g
  • d'eau
    100 g
  • de purée de tomates
    40 g
  • de jus de citron, fraîchement pressé
    20 g
  • de paprika fumé
    1 c. à café
  • de poudre de curcuma séché
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de sel
    1 ¼ c. à café
  • avocats
    2
  • de tahini
    2 - 3 c. à soupe
  • de coriandre fraîche hachée
    ½ bouquet
  • de pain plat (flatbread)
    4 morceaux

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 499.6 kcal / 2090.4 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 33.2 g
Węglowodany 47.4 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1093.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...