Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 400 g de poivrons jaunes, en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 300 g de tomates concassées en conserve
- 100 g d'eau
- 40 g de purée de tomates
- 20 g de jus de citron, fraîchement pressé
- 1 c. à café de paprika fumé
- 1 c. à café de poudre de curcuma séché
- ½ c. à café de poivre moulu
- 1 ¼ c. à café de sel
- 2 avocats
- 2 - 3 c. à soupe de tahini
- ½ bouquet de coriandre fraîche, hachée
- 4 morceaux de pain plat (flatbread)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2090.4 kJ / 499.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 1093.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolognaise aux noix
35min
Salade de style thaï à la vinaigrette aux arachides (végan, sans gluten)
30 min
'Mac & Cheese' au butternut
45 min
Tarte végane au citron et thé noir
1h 30min
Gâteau aztèque
1h
Gaspacho poivrons, coriandre et réduction balsamique
Brak ocen
Légumes en Wellington
2 Std. 10 Min
Risotto aux noix et tomates au four
40 min
Tortillas Tex-Mex aux porc et haricots noirs
1 Std. 20 Min
Baked Beans (Haricots cuisinés)
20 min
Pizza au bleu, bacon croustillant, poires, miel et noix
3 Std. 35 Min
Boulettes à l'aubergine
1h