Sandwich crème d'artichaut et œuf dur

Sandwich crème d'artichaut et œuf dur

4.6 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

Les œufs durs
  • 400 g d'eau
  • 4 œufs froids
La crème d'artichaut
  • 4 feuilles de menthe
    3 brins de persil frais, équeutés
  • 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
  • 300 g de cœurs d'artichaut à l'huile égouttés
  • 1 c. à soupe de jus de citron
  • 1 - 2 pincées de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 1 c. à café de moutarde
  • 50 g d'huile d'olive extra vierge
  • 8 tranches de pain blanc
  • 50 g de salade verte

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 500.8 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 1535.5 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...