Sandwich crème d'artichaut et œuf dur

Sandwich crème d'artichaut et œuf dur

4.5 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

Les œufs durs
  • d'eau
    400 g
  • œufs froids
    4
La crème d'artichaut
  • feuilles de menthe
    4
    3 brins de persil frais, équeutés
  • gousse d'ail (opcjonalnie)
    1
  • de cœurs d'artichaut à l'huile égouttés
    300 g
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • de moutarde
    1 c. à café
  • d'huile d'olive extra vierge
    50 g
  • de pain blanc
    8 tranches
  • de salade verte
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 367 kcal / 1535.5 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 500.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...