![Rissoler 200 g d'aubergine Rissoler 200 g d'aubergine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A3274F0-B276-4DDB-99D1-F6A1CAB9A13F/Derivates/ce8c9f9a-6ab1-43a9-8bcc-188a908a2b07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive - 200 - 250 g d'aubergine, coupée en rondelles (2 cm), puis en morceaux (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 8 mg
Alternatywne przepisy
Faire sauter 400 g de carottes en bâtonnets
20 Min
Rissoler 300 g de champignons frais
25 min
Faire sauter 200 g de poivrons
20 Min
Rissoler 200 g de courgettes
20 Min
Rissoler 300 g d'oignons
20 Min
Faire sauter des poivrons rouges avec des oignons
25 min
Faire sauter 200 g de carottes en bâtonnets
15min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25 min
Dorer légèrement 200-300 g d'oignons
20 Min
Rissoler 400 g d'aubergines
35min
Rissoler des oignons
20 Min
Faire sauter un mélange de légumes
30 min