Couscous de poissons et de fruits de mer au safran

Couscous de poissons et de fruits de mer au safran

4.9 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • de graines de couscous fines
    300 g
  • d'eau
    250 g
  • de sel et un peu pour la sauce
    1 pincée
  • d'huile d'olive
    5 c. à soupe
  • de moules, brossées et nettoyées
    250 g
  • de dorades, vidées et nettoyées
    2 filets
  • de dos de cabillaud en gros morceaux
    450 g
  • belles crevettes crues, décortiquées
    8
  • de harissa
    2 c. à soupe
  • de cumin en poudre
    2 c. à café
  • de paprika
    2 c. à café
  • de curcuma en poudre
    2 c. à café
  • d'ail
    2 gousses
  • d'oignon
    100 g
  • de branche de céleri
    70 g
  • de concentré de tomate
    2 c. à soupe
  • de safran
    1 pincée
  • de carottes en gros bâtonnets
    150 g
  • de pommes de terre en quartiers
    200 g
  • de courgettes
    350 g
  • de pois chiches cuits
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 774 kcal / 3263 kJ
Białko 70 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...