Wersje kompatybilne
Gebackene Polentaknödel mit Rindsragout und Dillkohlrabi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rindsragout
- 20 g Öl
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 500 g Rindsgulaschfleisch, in Würfeln (2 cm)
- 170 g Rotwein
- 160 g Portwein, rot
- 1 TL Salz
- 1 Zweiglein Thymian, frisch
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Sternanis
- 200 g Rinderfond
- 15 g Butter, in Stücken
Polenta und Kohlrabi
- 1000 g Wasser
- 2 TL Salz
- 300 g Polenta, grob (Bramata)
- 3 Stück Kohlrabi, geschält (ca. 750 g)
- 3 - 4 EL Weizenmehl
- 2 Eier, verquirrlt
- 150 - 200 g Panko Paniermehl
Fertigstellung
- 1 l Frittierfett
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Butter
- ½ TL Salz
- 100 g Gemüsefond (siehe Tipp)
- 1 EL Maisstärke
- ½ Bund Dill, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3223 kJ / 770 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 9306 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bunter Salat mit Miso-Tahin-Dressing
40min
Bánh-Mi-Burger mit Möhrenstiften
1sa
Pizza mit Erdäpfeln, Steinpilzen und Bratwurst
3h
Wildkräuter-Ravioli auf Brennnesselspinat
1 Std. 50 Min
Schweinslungenbraten koreanischer Art mit lauwarmen Reissalat
1 Std. 10 Min
Bibimbap-Burrito
1sa
Orientalische Rösti mit Spiegelei
45min
Erdäpfel-Karfiol-Auflauf
1h 30min
Reibekuchen-Pizza mit Roastbeef
1sa
Henderl in Rhabarber-Tomaten- Sauce mit Hirsenocken und Minzjoghurt
1 godz. 40 min
Spargel-Kartoffel-Rösti mit Schinken-Ei-Dip
45min
Vitello tonnato sous-vide
4 Std. 30 Min