Gebackene Polentaknödel mit Rindsragout und Dillkohlrabi
TM6

Gebackene Polentaknödel mit Rindsragout und Dillkohlrabi

4.3 (19 ocen)

Składniki

Rindsragout

  • 20 g Öl
  • 1 Knoblauchzehe, halbiert
  • 500 g Rindsgulaschfleisch, in Würfeln (2 cm)
  • 170 g Rotwein
  • 160 g Portwein, rot
  • 1 TL Salz
  • 1 Zweiglein Thymian, frisch
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 1 Sternanis
  • 200 g Rinderfond
  • 15 g Butter, in Stücken

Polenta und Kohlrabi

  • 1000 g Wasser
  • 2 TL Salz
  • 300 g Polenta, grob (Bramata)
  • 3 Stück Kohlrabi, geschält (ca. 750 g)
  • 3 - 4 EL Weizenmehl
  • 2 Eier, verquirrlt
  • 150 - 200 g Panko Paniermehl

Fertigstellung

  • 1 l Frittierfett
  • 50 g Zwiebeln, halbiert
  • 20 g Butter
  • ½ TL Salz
  • 100 g Gemüsefond (siehe Tipp)
  • 1 EL Maisstärke
  • ½ Bund Dill, frisch

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3223 kJ / 770 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
73 g
Tłuszcz
35 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
6.4 g
Sód
9306 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy