Wersje kompatybilne
Gebackene Polentaknödel mit Rindsragout und Dillkohlrabi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rindsragout
- 20 g Öl
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 500 g Rindsgulaschfleisch, in Würfeln (2 cm)
- 170 g Rotwein
- 160 g Portwein, rot
- 1 TL Salz
- 1 Zweiglein Thymian, frisch
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Sternanis
- 200 g Rinderfond
- 15 g Butter, in Stücken
Polenta und Kohlrabi
- 1000 g Wasser
- 2 TL Salz
- 300 g Polenta, grob (Bramata)
- 3 Stück Kohlrabi, geschält (ca. 750 g)
- 3 - 4 EL Weizenmehl
- 2 Eier, verquirrlt
- 150 - 200 g Panko Paniermehl
Fertigstellung
- 1 l Frittierfett
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Butter
- ½ TL Salz
- 100 g Gemüsefond (siehe Tipp)
- 1 EL Maisstärke
- ½ Bund Dill, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3223 kJ / 770 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 9306 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Apfel-Eintopf mit Schweinefleisch
55min
Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei)
1小时
Vegane Entenbrust mit Maroniknödeln und Apfelrotkraut (vegan)
8h 45min
Wiener Kochsalat mit Erbsen, Rösti und Ei
55min
Gemüseeintopf mit Polenta
1h 20min
Topinambursuppe, Schmorbraten mit Erdäpfelknödel und Rotkraut; Apfel-Tiramisu
2 Std. 30 Min
Rindswangerl sous-vide, Parmesan-Erdäpfelpüree und Spinat
16h 45 min
Braten aus Erdäpfelpüree und Faschiertem
1 Std. 10 Min
Wolfsbarsch mit Bouillon-Gemüse
3h 30min
Ribisel-Pavlova
2h 50min
Brandteigkrapferl mit Lachscreme
1 Std. 50 Min
Geschmortes Kalbsragout
2小时 10 分钟