Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Birne (260 g), festes Fruchtfleisch, geviertelt, in Scheiben (5 mm)
- 125 g Ziegenkäse, weich (Frischkäse), in Scheiben (1 cm)
- 3 EL Zitronensaft
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch, klein, abgezupft
- 40 g Walnüsse, halbiert
- 30 g Honig
- 30 g Olivenöl
- etwas Salz
- etwas Pfeffer, gemahlen
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basilikum-Risotto mit Mozzarella und Schmortomaten
35 Min
Kürbis-Rosmarin-Quiche
1h
Gerstensalat mit Orangen, Koriander und Mandeln
45min
Menü: Rotwein-Pilz-Risotto; Schokoladen Cookies
50min
Menü: Maronicremesuppe, Rinderfilets mit Sellerie-Erdäpfel-Gemüse und Schokotraum
1 godz. 5 min
Tarte mit Spinat und Feta
50min
Bellinimark
1h 45min
Panna Cotta
3h 40min
Pikante Tarte mit Thunfisch, Eiern und Kapern
1h 10min
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35 Min
Polentatarte mit Ricotta und Kürbis
1 godz. 5 min
Trauben-Risotto mit Gorgonzola
35 Min