Gâteau roulé aux cerises et à la chantilly

Gâteau roulé aux cerises et à la chantilly

3.8 6 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
4 parts

Składniki

La génoise
  • 3 œufs
  • 95 g de sucre en poudre
  • 95 g de farine
Le sirop de cerises
  • 50 g de cerises dénoyautées et coupées en deux
  • 30 g de cassonade
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 50 g d'eau
La chantilly et le montage
  • 300 g de crème liquide entière très froide
  • 50 g de mascarpone très froid
  • 1 gousse de vanille les graines seulement
  • 30 g de sucre en poudre
  • 250 g de cerises dénoyautées et coupées en deux

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9 g
Kalorie 2079 kJ / 497 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...