Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 3 œufs
- 95 g de sucre en poudre
- 95 g de farine
Le sirop de cerises
- 50 g de cerises dénoyautées et coupées en deux
- 30 g de cassonade
- le jus d'1/2 citron jaune
- 50 g d'eau
La chantilly et le montage
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 30 g de sucre en poudre
- 250 g de cerises dénoyautées et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2079 kJ / 497 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Génoise au chocolat
45 Min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 Std. 20 Min
Beignets hollandais (Oliebollen)
1 Std. 45 Min
Layer cake au lemon curd
5 Std.
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3h 30min
Génoise
50 Min
OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert
1 Std.
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2 Std. 20 Min
Beignets à la confiture de fraises
3 Std. 40 Min
Naked cake aux framboises
1 Std. 30 Min
Gâteau crémeux à la vanille
13h
Layer cake façon tiramisu
1 Std. 15 Min