Tatin de betterave au balsamique et chèvre frais

Tatin de betterave au balsamique et chèvre frais

4.3 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 parts

Składniki

  • de farine de blé
    150 g
  • de beurre doux froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
  • de vinaigre balsamique
    100 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à soupe
  • de beurre demi-sel
    30 g
  • de betteraves cuites coupées en lamelles
    400 g
  • de fromage de chèvre frais coupé en morceaux
    150 g
  • d'huile d'olive
    1 filet
  • de fleur de sel
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 503.5 kcal / 2098 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 29.5 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 765.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...