Tatin de betterave au balsamique et chèvre frais

Tatin de betterave au balsamique et chèvre frais

4.3 40 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 parts

Składniki

  • 150 g de farine de blé
  • 75 g de beurre doux froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • ½ c. à café de sel
  • 50 g d'eau
  • 100 g de vinaigre balsamique
  • 1 c. à soupe de sucre en poudre
  • 30 g de beurre demi-sel
  • 400 g de betteraves cuites coupées en lamelles
  • 150 g de fromage de chèvre frais coupé en morceaux
  • 1 filet d'huile d'olive
  • 2 pincées de fleur de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 765.3 mg
Białko 11 g
Kalorie 2098 kJ / 503.5 kcal
Tłuszcz 29.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 45.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...