Tartelette petits pois, courgette et menthe

Tartelette petits pois, courgette et menthe

4.5 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 pièces

Składniki

La pâte brisée
  • 75 g de beurre mou, coupé en morceaux
  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • ½ c. à café de sel
  • 40 - 45 g d'eau
La garniture
  • 10 feuilles de menthe fraîche
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de gros sel à ajuster en fonction des goûts
  • 250 g de courgettes coupées en morceaux
  • 150 g de petits pois frais
  • 100 g de parmesan coupé en morceaux
  • 300 g de lait
  • 2 œufs
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 518.9 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 1017 kJ / 243.1 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...