Tartelette petits pois, courgette et menthe

Tartelette petits pois, courgette et menthe

4.5 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 pièces

Składniki

La pâte brisée
  • de beurre mou, coupé en morceaux
    75 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    40 - 45 g
La garniture
  • de menthe fraîche
    10 feuilles
  • d'eau
    500 g
  • de gros sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de courgettes coupées en morceaux
    250 g
  • de petits pois frais
    150 g
  • de parmesan coupé en morceaux
    100 g
  • de lait
    300 g
  • œufs
    2
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 243.1 kcal / 1017 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 518.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...