Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g bunter Pfeffer
- 1700 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 600 g Roastbeef
- Meersalz zum Würzen
- 25 g Butter
- Pfeffer zum Würzen
- Öl zum Braten
Sauce Tartare
- 20 g Kapern, abgetropft
- 100 g Cornichons
- 3 Eier, hart gekocht, halbiert
- 150 g Schmand
- 150 g Mayonnaise
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 5 g Worcester-Sauce
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1906 kJ / 455 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1125 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatar
10 min
Parmesan-Mousse mit karamellisierten Weintrauben und Parmaschinken
8h
Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione
2h 20min
Vitello Tonnato
48h
Kalbsfilet mit Kräuterkruste und Selleriecreme
1h 45min
Nusskruste für Fleisch oder Fisch
10 min
Hirschrücken unter der Macadamia-Honigkuchen-Kruste
1 Std. 10 Min
Tatar vom Weiderind mit Wurzelgemüse
1h 50min
Sous-vide gegarter Schweinebauch mit Kartoffel-Endivien-Stampf
13 Std. 15 Min
Rindertatar mit Kapern und Aioli
1h 25min
Putello Tonnato
4h
Ochsenbäckchen
5h