Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g frische Petersilienblätter
- 25 g Schnittlauch, in Röllchen
- 3 Zweige Majoran, abgezupft
- 5 g Dill
- 5 g frische Thymianblättchen
- 10 g Basilikumblätter, frisch
- 30 g Ketchup
- 15 g Senf
- 15 g Kapern
- 60 g Schalotten, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 5 Sardellenfilets, in Öl
- 1 TL Branntweinessig
- 2 TL Cognac
- 1 TL Sherry (opcjonalnie)
- 1 TL Weinbrand (opcjonalnie)
- 1 TL Worcester-Sauce
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 ½ TL Curry
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 5 g Zitronensaft
- ½ TL geriebene Orangenschale
- 15 g Orangensaft
- 8 g Salz
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Butter, weich
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 792 kJ / 189 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trüffel-Parmesan-Ravioli
3 Std. 30 Min
Spargel-Parmesan-Creme mit Parmaschinken und grünen Spargelstreifen
6 Std. 15 Min
Rot gebeizter Lachs mit geschmortem Wintersalat und Orangen-Chutney
24h
Rhabarber-Vanille-Karamell-Eis
9 Std.
Balsamico-Feigen
40min
Johannisbeer-Ketchup
1h 30min
Allround Kräuter-Marinade und Mayo
15min
Chorizo-Patties
1 Std. 25 Min
Rosmarin-Zitronen-Sauce
48 Std.
Geflügelpastete mit Pistazien und Portwein
24h
Käse-Bier-Fondue
30min
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35min