Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce

4.8 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    85 g
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
    ½ TL Chiliflocken, getrocknet, nach Geschmack
  • Miesmuscheln, frisch, gereinigt
    1000 g
  • Tomaten frisch oder aus der Dose, gehackt
    200 g
  • Weißwein trocken
    100 g
  • Salz
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1076 kJ / 257 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...