Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 85 g Olivenöl
-
½
TL Cayenne-Pfeffer, gemahlen
lub ½ TL Chiliflocken, getrocknet, nach Geschmack - 1000 g Miesmuscheln, frisch, gereinigt
- 200 g Tomaten, frisch oder aus der Dose, gehackt
- 100 g Weißwein, trocken
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini mit Muschelsauce
1 godz. 5 min
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50min
Sous-vide Oktopus-Salat
8h
Meeresfrüchte Korma
40min
Bouillabaisse
1 Std. 25 Min
Forellen mit Sauce Hollandaise
50min
Entenbrust mit Orangen-Ingwer-Sauce, Kartoffelpüree und grünen Bohnen
1 Std. 10 Min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50min
Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce
45min
Spargel-Dill-Suppe
25 Min
Muscheln in Weissweinsud
35min
Irischer Lammeintopf
3 Std. 30 Min