Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 克 乾燥白木耳 ,泡發,清洗撕小朵
- 1500 克 水
- 2 - 3 顆 蜜柑 ,剝皮去橘絡
- 1 大匙 枸杞 ,清洗瀝乾
- 80 克 冰糖
- 1 大匙 玉米粉 ,可省略(詳見要訣)
- 1 大匙 水
- 100 克 蜂蜜 ,依個人喜好調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 523.5 kJ / 125.2 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1.4 mg