枸杞絲瓜雞片湯

枸杞絲瓜雞片湯

4.6 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 人份

Składniki

  • 雞胸肉 ,切片(厚約0.5公分)
    230 克
  • 2 ¼ 茶匙
  • (含醃肉和煮湯用)
    1215 克
  • 蛋白
    1 顆
  • 太白粉
    1 茶匙
  • ,切絲
    10 克
  • 1 大匙
  • 乾金針 ,以清水浸泡約30分鐘,瀝乾
    10 克
  • 絲瓜 ,去皮,切滾刀塊
    300 克
  • 枸杞
    10 克
  • 香油
    ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 83.7 kcal / 345.8 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...