Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
- 20 克 薑, 切絲
- 50 克 蘑菇, 切片
- 50 克 金針菇, 洗淨、去根部
- 50 克 鴻喜菇, 洗淨、去根部
- 2 茶匙 素蠔油
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 30 克 水
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 香油
- ½ 茶匙 太白粉 (opcjonalnie)
-
100
克 菠菜, 切段(約3公分)
lub 100 克 青江菜, 取葉 - 枸杞, 少許
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 840 kJ / 201 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 3.2 g