
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de persil frais équeuté
- 30 g d'échalotes coupées en deux
- 200 g de poisson blanc coupé en morceaux
- 1 œuf
- 1 c. à café de curry en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 8 crevettes cuites, non décortiquées (de grosse taille)
- 8 tranches de saumon fumé
- 200 g de vin blanc
- 1000 g d'eau
- 100 g de carotte coupée en rondelles
- 200 g de riz
- 50 g de crème fraîche
- 20 g de fécule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 455.3 kcal / 1915 kJ
- Białko
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 49 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 876.8 mg