Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, détaillées en cubes
- 130 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 130 g de farine de sarrasin
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 150 g d'andouille de Guémené, détaillée en cubes
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1704.7 kJ / 409 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 263.5 g
- Sód
- 13.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au lait au chocolat
1h 5min
Pâtes aux lentilles et à la saucisse
35 min
Flan de poireau et pancetta
35 min
Rougail saucisses et flan coco
1 Std. 50 Min
Tarte au magret fumé
45 min
Quiche andouille, pommes et camembert
1 godz. 10 min
Cassoulet express au chorizo
55 min
Œufs au lait
50 min
Tourte au camembert
3h
Semoule au chocolat
50 min
Sot-l'y-laisse au cidre
55 min
Flan de carotte, gouda et cumin
50 min