Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, détaillées en cubes
- 130 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 130 g de farine de sarrasin
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 150 g d'andouille de Guémené, détaillée en cubes
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1704.7 kJ / 409 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 263.5 g
- Sód
- 13.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50min
Poulet façon bourguignon
35 Min
Pâté de Pâques
2h
Berawecka d'Alsace
3h
Tarte au magret fumé
45 Min
Timbale de poulet feuilletée
1ч. 10 мин.
Tartinable de jambon fumé aux épices cajun
15 Min
Parmentier de céleri, maquereau à la moutarde par d'Eric Guérin
1 Std.
Filet mignon aux pruneaux et tagliatelles de légumes
1ч. 10 мин.
Carrés de crumble coco-framboise
40 Min
Quiche andouille, pommes et camembert
1ч. 10 мин.
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55min