Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 15 g d'huile
- 2 pincées de thym déshydraté
- 1 c. à café de curcuma en poudre
-
400
g de lentilles sèches de Cilaos
lub 400 g de lentilles vertes du Puy, sèches - de l'eau (jusqu'au marquage 1,5l)
- du sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1748.5 kJ / 417.9 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 9.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bowl de lentilles et légumes verts
40min
Patates douces et sauce aux légumes - Gratin de pâtes
2 Std.
Pâtes aux tomates séchées avec tempeh
30min
Cari légumes au massalé
40min
Riz zembrocal
55min
Risotto aux fruits de mer sans lactose
35min
Pizza sans gluten aux lentilles corail
30min
Brochettes de légumes et sauce au curry
40min
Salade de lentilles aux poivrons
40min
Curry coco aux pommes de terre, butternut et champignons
40min
Sauce au thon
5 dk
Brandade de merlan à la moutarde
1小时 15 分钟