![Lentilles de Cilaos Lentilles de Cilaos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d2d053f83edd063919f117b57bd56cc/Derivates/3e4ae9408650ba45750fd92351f270576719e567.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 15 g d'huile
- 2 pincées de thym déshydraté
- 1 c. à café de curcuma en poudre
-
400
g de lentilles sèches de Cilaos
lub 400 g de lentilles vertes du Puy, sèches - de l'eau (jusqu'au marquage 1,5l)
- du sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1748.5 kJ / 417.9 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 9.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Côtes de porc au thé, légumes et riz vapeur
1 godz. 50 min
Petit salé aux lentilles
1h 10min
Purée de pois cassés (bisarra)
45min
Gratin de chouchous
55min
Dahl de pois cassés
1ч. 55 мин.
Mijoté de choux de Bruxelles au boulgour et noisettes
40 min
Sauté de porc au caramel et choux de Bruxelles
1h
Tikka bowl façon dahl
55min
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45min
Bowl de lentilles et légumes verts
40 min
Poulet rôti au cidre et légumes vapeur
1sa 45 dk
Brochettes de légumes et sauce au curry
40 min