Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 110 g di acqua, a temperatura ambiente
- 1 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 1 forte (almeno W320)
Lievitino di segale
- 130 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 100 g di farina di segale
Starter
- 40 g di prugne secche denocciolate a cubetti
- 40 g di fichi secchi a cubetti
- 60 g di nocciole tostate, tritate grossolanamente
- 80 g di acqua, fredda
Impasto
- 50 g di nocciole tostate
- 1550 g di acqua (di cui 50 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 80 g di farina di segale
- 110 g di farina tipo 1 + q.b.
- 10 g di sale
- 1 ½ cucchiaino di semi di finocchio
- ¼ di cucchiaino di semi di anice
- 10 g di olio di nocciole
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 864 kJ / 212 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al latte dolci
12h
Pane al latticello
18 godz.
Brunch est-europeo (confettura di mele, cornetti, blinis, crema al latte e tè chai)
1 Std. 30 Min
Panini della Val Venosta
15h 30min
Pane di segale e erbe aromatiche
17h 30min
Pane di patate e noci
21h
Brunch italiano (crepes, frittata, ratatouille e ciambella al limone)
1 Std. 30 Min
Panna lime e nocciole
5 dk
Pai Bao (pane asiatico)
5h 30min
Pane in cassetta semplice
19h
Crema pasticcera sottovuoto
1小时
Pane semplice
4u.