Panini dolci alle noci

Panini dolci alle noci

4.5 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
12 pezzi

Składniki

Biga
  • 110 g di acqua a temperatura ambiente
  • 1 g di lievito di birra fresco
  • 150 g di farina tipo 1 forte (almeno W320)
Lievitino di segale
  • 130 g di acqua
  • 10 g di lievito madre di segale
    1 g di lievito di birra fresco
  • 100 g di farina di segale
Starter
  • 40 g di prugne secche denocciolate a cubetti
  • 40 g di fichi secchi a cubetti
  • 60 g di nocciole tostate tritate grossolanamente
  • 80 g di acqua fredda
Impasto
  • 50 g di nocciole tostate
  • 1550 g di acqua (di cui 50 g fredda)
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 80 g di farina di segale
  • 110 g di farina tipo 1 + q.b.
  • 10 g di sale
  • 1 ½ cucchiaino di semi di finocchio
  • ¼ di cucchiaino di semi di anice
  • 10 g di olio di nocciole
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 5 g
Kalorie 864 kJ / 212 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...