Baci di frolla montata con ganache al pistacchio

Baci di frolla montata con ganache al pistacchio

4.3 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 pezzi

Składniki

Ganache al pistacchio
  • 25 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 12 g zucchero
  • 150 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
Frolla montata
  • 200 g di farina tipo 0
  • 50 g di nocciole sgusciate e spellate
  • 40 g di fecola di patate
  • 140 g di burro a pezzi
  • 100 g zucchero
  • 5 g di estratto di vaniglia naturale
  • 2 uova
  • 8 g di cacao amaro in polvere
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 40.5 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 525.6 kJ / 125.6 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...