Wersje kompatybilne
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache al pistacchio
- 25 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 12 g di zucchero
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
Frolla montata
- 200 g di farina tipo 0
- 50 g di nocciole sgusciate e spellate
- 40 g di fecola di patate
- 140 g di burro a pezzi
- 100 g di zucchero
- 5 g di estratto di vaniglia naturale
- 2 uova
- 8 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 525.6 kJ / 125.6 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 40.5 mg
Alternatywne przepisy
Tartellette con crema al limone
4h
Pasta frolla
1 Std. 10 Min
Tartellette con curd ai lamponi
4h
Torta cassetta di frutta
4h 40min
Pasta biscotto
1h
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h
Cupcake mimosa
1h
Ganache al cioccolato
12 godz. 20 min
Crostatine fragole e ganache al cioccolato
2h 30min
Cream tart a cuore (di LuCake)
10 Std. 20 Min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Bignè con crema pasticcera
3 Std.