Bignè craquelin ai lamponi e cioccolato bianco

4.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 pezzi

Składniki

Crema al cioccolato bianco
  • 150 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
Ripieno di lamponi
  • 300 g di lamponi
    300 g di lampone surgelato
  • 30 g di zucchero
Crumble
  • 80 g di burro a temperatura ambiente, in pezzi
  • 70 g di zucchero grezzo di canna
  • 80 g di farina tipo 00
Pasta al vapore
  • 250 g di acqua
  • 90 g di burro in pezzi
  • 10 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di sale
  • 150 g di farina tipo 00
  • 4 uova
Crema al cioccolato bianco
  • 250 g di mascarpone freddo
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo (opcjonalnie) per servire

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 219.5 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1894.5 kJ / 452.8 kcal
Tłuszcz 32.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.1 g
Węglowodany 35.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...