Wersje kompatybilne
Crostata mango e frutto della passione con crema bavarese
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 40 g di zucchero
- 170 g di burro a tocchetti
- 240 g di farina tipo 00
- 1 tuorlo
- 2 pizzichi di sale
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 albume
Salsa al frutto della passione
- 8 frutti della passione, la polpa
- 50 g di zucchero
Crema bavarese
- 400 g di latte intero
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 6 tuorli
- 70 g di zucchero
- 25 g di farina tipo 00
- 35 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- 3 - 4 mango maturi, ma sodi (circa 300 g per mango)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2274.2 kJ / 543.6 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 77.8 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 79.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini mousse alle pesche
5h
Fairy bread (Pane fatato)
7ωρ.
Marshmallow
2h 30min
Mattonella al cocco con coulis di pesche (senza lattosio)
6 Std. 30 Min
Tartufi al cioccolato bianco
50 min
Lava cake al cioccolato con gelato al caffè
10óra
Torta cioccolato e amarene
45 min
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2h
Tiramisù wafer e crema gianduia
5h 30min
Risotto ricotta e spinaci
30 min
Panna cotta alle pesche
3h 15min
Panna cotta con pesche insaporite
5h 15min