Crostata mango e frutto della passione con crema bavarese

Crostata mango e frutto della passione con crema bavarese

5.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
8 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 40 g zucchero
  • 170 g di burro a tocchetti
  • 240 g di farina tipo 00
  • 1 tuorlo
  • 2 pizzichi di sale
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 albume
Salsa al frutto della passione
  • 8 frutti della passione la polpa
  • 50 g zucchero
Crema bavarese
  • 400 g di latte intero
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 6 tuorli
  • 70 g zucchero
  • 25 g di farina tipo 00
  • 35 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
  • 3 - 4 mango maturi ma sodi (circa 300 g per mango)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 79.4 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 2274.2 kJ / 543.6 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Węglowodany 77.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...