Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse alla crescenza
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
- 150 g di crescenza a pezzi
- 2 pizzichi di pepe bianco in grani
Salsa alle fragole
- 200 g di fragole a pezzi
- ½ bergamotto, il succo spremuto fresco
- 40 g di zucchero a velo
- 80 g di acqua
- 5 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- 5 - 10 fili di erba cipollina fresca
- 2 - 3 fette di bresaola a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1427 kJ / 341 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta con salsa al caramello
6h 20min
Crostata fragole e timo (vegan)
2h
Mousse al pistacchio (TM6)
3h
Falling Leaves (senza glutine, senza lattosio) di Damiano Carrara
15h
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7 Std. 30 Min
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 godz. 20 min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Panna cotta alle mandorle
6 Std. 30 Min
Torta Saint Honoré
5h 50 min
Lemon meringue pie
3h
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5h 30min
Coulis di fragole
20 Min