Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 90 g di acqua
-
5
g di lievito madre di segale
lub 2 g di lievito di birra fresco - 60 g di farina di segale
Starter alle spezie
- ½ cucchiaino di semi di finocchio
- ¼ di cucchiaino di semi di cumino
- 60 g di acqua, tiepida
- 1 g di lievito di birra fresco
- 20 g di pangrattato
- 20 g di farina di segale
Pane
- 1760 g di acqua (di cui 260 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 100 g di farina di segale + q.b.
- 260 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 683 kJ / 166 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pinsa farcita
3h
Pane rustico svizzero
28h
Pane in cassetta pepe e curcuma
4h
Pa Gialt (Pane giallo)
3h 30 min
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24 Std.
Pane ai semi di girasole
22 Std.
Baguette integrale
5h
Pane contadino
19 godz.
Pane in cassetta semplice
19 godz.
Pancarrè ai 5 cereali
5h
Pane veneziano
18h 30min
Pane semplice
4h