Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 75 g di farina di segale
Starter
- 40 g di nocciole sgusciate e spellate
- 30 g di uva passa
- 40 g di mirtilli rossi disidratati
- 30 g di semi di girasole
- 30 g di semi di lino
- 50 g di fiocchi di avena
- 50 g di fiocchi di farro
- 220 g di acqua
Impasto
- 1770 g di acqua (di cui 270 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 25 g di miele
- 300 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
- 150 g di farina di farro integrale
- 10 g di sale
- 15 g di burro + q.b.
- 30 g di succo di limone
- 3 cucchiai di fiocchi di farro
- 2 cucchiai di semi di sesamo
- 1 cucchiaio di semi di lino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1218 kJ / 296 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al cumino
16h 30min
Brioche vegana con frutta secca
2h
Panini della Val Venosta
15hod. 30min
Crackers di riso
3 Std. 10 Min
Pane in cassetta pepe e curcuma
4h
Panini di patate
20h
Pane ai semi di girasole
22h
Pane morbido di farro
19h
Pane integrale alla curcuma
16 Std.
Pane ai semi misti
5h 20min
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane semplice
4h