Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 110 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 80 g di farina di segale
Panini
- 1730 g di acqua (di cui 230 g fredda)
- 8 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
-
10
g di malto in polvere
lub 10 g di miele - 75 g di farina di segale + q.b.
- 350 g di farina tipo 2
- 2 - 3 cucchiaini di semi di cumino
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 939 kJ / 233 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane di segale e erbe aromatiche
17u. 30min
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4 Std.
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Baguette integrale
5 Std.
Pane ai semi di girasole
22h
Pane morbido di farro
19h
Panini al latte dolci
12 godz.
Panini della Val Venosta
15h 30min
Rosette di farro
17u. 30min
Pane di segale
20hod. 30min
Panini integrali ai semi con crema di ricotta e bastoncini di verdure
1 Std. 10 Min