Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mele insaporite
- 10 g di burro chiarificato
- 200 g di mela (tipo Granny Smith, Fuji, Pink Lady), sbucciate e a pezzi (3.5 cm)
- 15 g di zucchero
- ¼ - ½ cucchiaino di cannella in polvere (opcjonalnie)
Pre-impasto
- 100 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco
- 10 g di miele
- 100 g di farina manitoba
Impasto
- 180 g di farina manitoba + q.b.
- 80 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 uovo, albume e tuorlo separato
- 50 g di latte
- 15 g di latte in polvere
- 120 g di farina tipo 0
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 70 g di burro freddo, a pezzi
- granella di zucchero q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 717.3 kJ / 171.4 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 63.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmor-Gugelhupf (ciambella marmorizzata)
2h
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4h
Cornetti alla frutta secca (vegan)
2 Std. 10 Min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 Std.
Pan brioche alle castagne e cioccolato fondente
4h
Bruco tramezzino
6h 30min
Trecce dolci
4h
Pane dolce con mirtilli rossi
5h 30min
Ciambella ACE
1h 30min
Pan di Spagna facile alle mele
50min
Paninetti soffici allo yogurt
1h 50min
Pane dolce per la colazione
1h 30min