Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di mandorle pelate
- 100 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 pezzo di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 30 g di acqua
- ½ fialetta di aroma di mandorla
Glassa
- 200 g di zucchero
- 60 g di acqua bollente
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 435.3 kJ / 104.1 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1.3 mg
Alternatywne przepisy
Crespelle ai funghi
Brak ocen
Barbabietole pelate (TM6)
10 Min
Crostata albicocca e cioccolato fondente
6h
Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli
1 Std.
Làciàditt (Frittelle dolci)
1h 40 min
Pinsa farcita
3h
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3h
Bocconcini di carote e patate
40 Min
Torta di castagne (senza glutine)
1h 30 min
Cream tart al cioccolato
8 godz.
Biscotti alle mandorle (senza glutine)
30 min
Salame di cioccolato al caffè
3h 30min