Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 0
- 200 g di farina tipo 00
- 1280 g di acqua
- 150 g di latte intero
- 7 g di lievito di birra fresco
- 50 g di burro a pezzi
- 70 g di zucchero
- 1 uovo
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 100 g di burro morbido a tocchetti + q.b.
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1022.9 kJ / 244.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 13.2 mg
Alternatywne przepisy
Pane alle noci al Varoma
3h 30min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.
La colomba perfetta
7h
Panettone TM6
10h 30 min
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3h
Focaccia barese TM6
4 godz.
Pinsa romana alla carbonara
4 godz.
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30min
Focaccia a bastone
5u.
Pandoro TM6
15hod. 15min
Danubio salato
3h
Torta della nonna (TM6)
1 godz. 30 min