Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramello salato
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (6x4x1 cm)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di aceto
Cioccolatini
- 600 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 453.9 kJ / 108.5 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 46.8 mg
Alternatywne przepisy
Pandoro TM6
15ωρ. 15 λεπτ.
Mandorle sabbiate
1h
Torrone Guirlache
1 godz. 30 min
Muffin sacher al Varoma
30 min
Crostata ai pistacchi
4h
Zavata carsolina
5h
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Maionese cotta
15 Min
Cioccolatini ripieni
4h
Praline al tiramisù e cioccolato
1 godz. 30 min
Caramello salato
1h
Fiocchi di neve
5h