Panini di patate

Panini di patate

4.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 20 godz.
14 pezzi

Składniki

Lievitino
  • di acqua
    100 g
  • di lievito madre di segale
    10 g
    1 g di lievito di birra fresco
  • di farina tipo 1 forte (almeno W320)
    100 g
Cottura delle patate
  • di acqua
    500 g
  • di patate a pasta farinosa con la buccia, preferibilmente piccole (vedere consigli)
    180 g
Pane
  • di acqua (di cui 300 g fredda)
    1800 g
  • di lievito di birra fresco
    5 g
  • di farina di segale + q.b.
    80 g
  • di farina tipo 1 forte (almeno W320)
    460 g
  • di miele
    10 g
  • di burro
    15 g
  • di sale
    10 g
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di succo di limone
    30 g
  • di fecola di patate
    20 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 188 kcal / 769 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...