Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti integrali all'avena
- 50 g di farina integrale
- 50 g di farina di avena
- 30 g di zucchero grezzo di canna
- 20 g di latte
- 1 pizzico di lievito in polvere per dolci
-
50
g di burro salato freddo a pezzi
lub 50 g di burro freddo a pezzi
Gelato al caffè
- 60 g di zucchero
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 300 g di latte condensato zuccherato
- 100 g di caffè espresso freddo
- 5 g di farina di carrube
- 20 g di latte in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1947.5 kJ / 465.5 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 118.3 mg
Alternatywne przepisy
Coppa gelato alla pesca
24h 15min
Gelato al cioccolato
12h
Granita all'ananas
6h 20min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato al gianduia
10h 20min
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10h 20min
Frozen yogurt alla pesca
10h 20min
Coppetta al caffè
2h 15min
Gelato ai pinoli e caffè
8h 30min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato semplice alla nocciola
6h 30min
Gelato al limone
8h 20min