Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache alla fragola
- 180 g di cioccolato bianco, a pezzi
- 80 g di fragole, pulite e a pezzi
- 8 g di succo di limone
- 20 g di zucchero
Macaron
- 110 g di mandorle pelate (vedere varianti)
- 110 g di zucchero a velo
- 100 g di albumi (vedere consigli)
- 100 g di zucchero
- 1 - 2 gocce di colorante alimentare rosa (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 309.9 kJ / 74.1 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 10 mg
Alternatywne przepisy
Pasta Choux
2 Std.
Cioccolato plastico
12h
Mini charlotte al pepe rosa, con crema al cioccolato, lamponi e karkadé
3h 30min
Dip di datteri e curry
5 Min
Smoothie al mango
10 Min
Budino proteico
6h 35min
Coppette di palloncini al cioccolato con crema di pistacchi (di Erica Liverani)
1h 5min
Milkshake mango e fragole
15 Min
Tartufi con cuore al cocco
6 godz. 50 min
Brownies alle noci
Brak ocen
Cheesecake al limone con crunch di nocciole
4 godz. 35 min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.