Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 50 g di acqua tiepida
- 1 g di lievito di birra fresco
- 60 g di farina di farro integrale
Lievitino di segale
- 70 g di acqua
- 5 g di lievito madre di segale
- 50 g di farina di segale integrale
Starter
- 50 g di acqua
- 50 g di fiocchi di farro
Impasto
- 1700 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina di farro
- 50 g di farina di segale integrale + q.b.
- 5 g di psillio
- 10 g di sale
- 10 g di burro
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 7091 kJ / 1727 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 310 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 31.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6h
Pane in padella
18 Std.
Pane di kamut e farro
4 Std.
Pane di avena con semi di zucca
3j 50 menit
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Baguette integrale
5h
Pane di segale
20u. 30min
Pane contadino
19h
Pane in cassetta semplice
19h
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane arabo
3h 30min
Pane semplice
4 Std.