Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 50 g di acqua tiepida
- 1 g di lievito di birra fresco
- 60 g di farina di farro integrale
Lievitino di segale
- 70 g di acqua
- 5 g di lievito madre di segale
- 50 g di farina di segale integrale
Starter
- 50 g di acqua
- 50 g di fiocchi di farro
Impasto
- 1700 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina di farro
- 50 g di farina di segale integrale + q.b.
- 5 g di psillio
- 10 g di sale
- 10 g di burro
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 7091 kJ / 1727 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 310 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 31.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane di segale e erbe aromatiche
17h 30 min
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4h
Pane veneziano
18小时 30 分钟
Pane contadino
19h
Impasto base per pane
1h
Pane ai semi di girasole
22sa
Panini della Val Venosta
15ωρ. 30 λεπτ.
Pane rustico svizzero
28 Std.
Pane in padella
18 godz.
Pane di kamut e farro
4h
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24 Std.