Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
TM5 TM6

Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard

4.8 (8 ocen)

Składniki

Hartige eiercustard

  • 4 eieren
  • 100 g volle melk
  • ½ tl zout
  • 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat

Aardappel-spinaziesoep

  • 80 g uien, gehalveerd
  • 20 g olie
  • 40 g knolselderij
  • 100 g wortelen, in stukken (2 cm)
  • 200 - 250 g aardappelen, in stukken (2 cm)
  • 80 g prei, in schijfjes (1 cm)
  • 800 g water
  • 1 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
    lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • ¼ tl gemalen peper
  • 250 g verse spinaziebladeren
    lub 250 g diepgevroren spinaziebladeren, ontdooid
  • 80 g room, 30% vet
  • zout, plus extra naar smaak
  • gemalen peper, plus extra naar smaak

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
797 kJ / 191 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy