Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g witte asperges, geschild, het houtachtige uiteinde verwijderd, in stukken (4 cm) gesneden
- 100 g aardappels, in stukken gesneden
- 50 g uien, in helften gesneden
- 1 teentje knoflook
- 700 g water
- 1 opgehoopte tl groentenbouillonpasta, zelfgemaakt
- ¼ - ½ tl zout, naar smaak
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper, naar smaak
- 50 g smeerkaas
- 50 - 100 g zure room, 20% vet
- 3 takjes verse peterselie, alleen de blaadjes, gehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 325 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40 Min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 Min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min
Romige champignonsoep
20 Min
Romige courgettensoep
25 Min
Romige tomatensoep
25 Min
Uiensoep
1 Std.
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35 Min
Aardappelgoulash
1 Std.
Hollandaisesaus
15 Min
Aardbeienpudding
2 Std. 10 Min
Aspergesoep met citroen
55 min