Romige aspergesoep

4.3 25 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porties

Składniki

  • witte asperges geschild, het houtachtige uiteinde verwijderd, in stukken (4 cm) gesneden
    400 g
  • aardappelen in stukken gesneden
    100 g
  • uien in helften gesneden
    50 g
  • teentje knoflook
    1
  • water
    700 g
  • groentebouillonpasta, huisgemaakt
    1 tl
    1 bouillonblokje (voor 0,5 l)
  • zout naar smaak
    ¼ - ½ tl
  • gemalen zwarte peper naar smaak
    1 - 2 snuifjes
  • smeerkaas
    50 g
    50 g roomkaas
  • zure room, 20% vet
    50 - 100 g
    50 - 100 g Griekse yoghurt
  • verse peterselie alleen de blaadjes, gehakt
    3 takjes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 3 g
Kalorie 325 kJ / 77 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...