Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g witte asperges, geschild, het houtachtige uiteinde verwijderd, in stukken (4 cm) gesneden
- 100 g aardappels, in stukken gesneden
- 50 g uien, in helften gesneden
- 1 teentje knoflook
- 700 g water
- 1 opgehoopte tl groentenbouillonpasta, zelfgemaakt
- ¼ - ½ tl zout, naar smaak
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper, naar smaak
- 50 g smeerkaas
- 50 - 100 g zure room, 20% vet
- 3 takjes verse peterselie, alleen de blaadjes, gehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 325 kJ / 77 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40 min
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1h 10min
Romige courgettensoep
25 min
Aspergesoep met citroen
55 min
Romige erwtensoep
40 min
Zachte bloemkoolsoep
50 min
Hollandaisesaus
15 Min
Romige tomatensoep
25 min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35 Min
Confituur van ananas en gember
40 min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min
Romige champignonsoep
20 Min