Zachte wortelsoep met venkel
TM6 TM5 TM31

Zachte wortelsoep met venkel

4.7 (56 ocen)

Składniki

  • 50 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
  • 350 g venkel, in stukken (2-3 cm)
  • 250 g wortel, geschild en in stukken (2-3 cm)
  • 40 g prei, in stukken (2-3 cm)
  • 30 g extra vergine olijfolie
  • 500 g water
  • 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • 1 snuifje fijn zout (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
711 kJ / 170 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
6.1 g
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
4.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy