Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 350 g venkel, in stukken (2-3 cm)
- 250 g wortel, geschild en in stukken (2-3 cm)
- 40 g prei, in stukken (2-3 cm)
- 30 g extra vergine olijfolie
- 500 g water
- 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
- 1 snuifje fijn zout (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Broccolisoep
15min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 Min
Aardappel-preisoep
40 Min
Pompoensoep
35 Min
Broccolisoep met volkoren croutons
40 Min
Romige courgettensoep
25 min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40 Min
Zachte bloemkoolsoep
50 Min
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45 Min
Romige tomatensoep
25 min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 Min