Zachte wortelsoep met venkel

Zachte wortelsoep met venkel

4.7 68 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porties

Składniki

  • Parmezaanse kaas in stukken (3 cm)
    50 g
  • venkel in stukken (2-3 cm)
    350 g
  • wortel geschild en in stukken (2-3 cm)
    250 g
  • prei in stukken (2-3 cm)
    40 g
  • extra vergine olijfolie
    30 g
  • water
    500 g
  • groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
    1
  • fijn zout (opcjonalnie)
    1 snuifje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 6.1 g
Kalorie 711 kJ / 170 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...