Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 350 g venkel, in stukken (2-3 cm)
- 250 g wortel, geschild en in stukken (2-3 cm)
- 40 g prei, in stukken (2-3 cm)
- 30 g extra vergine olijfolie
- 500 g water
- 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
- 1 snuifje fijn zout (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Pompoensoep
35min
Aardappel-preisoep
40min
Broccolisoep met volkoren croutons
40min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40min
Groentensoep
35min
Broccolisoep
15min
Gembersoep met rode paprika
50min
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45min
Romige courgettensoep
25min
Romige tomatensoep
25min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35min
Courgettesoep met munt
35min