Urządzenia i Akcesoria
Zachte bloemkoolsoep
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porties
Składniki
-
olijfolie20 g
-
ongezouten boter20 g
-
sjalot in stukken (2-3 cm)60 g
-
bloemkoolroosjes (nettogewicht)500 g
-
aardappelen in stukken (1-2 cm)200 g
-
water600 g
-
1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillon1 el
-
gemalen nootmuskaat2 snuifjes
-
olijfolie
-
verse bieslook gesnipperd10 stengels
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
5.2 g
Kalorie
828 kJ /
198 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pompoensoep
35min.
Broccolisoep
15min.
Mysterieuze soep
45min.
Zachte wortelsoep met venkel
40min.
Paprikasoep met basilicumschuim
35min.
Broccolisoep met volkoren croutons
40min.
Aardappel-preisoep
40min.
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min.
Romige champignonsoep
20min.
Romige erwtensoep
40min.
Romige tomatensoep
25min.
Romige courgettensoep
25min.