Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olijfolie
- 20 g ongezouten boter
- 60 g sjalot, in stukken (2-3 cm)
- 500 g bloemkoolroosjes (nettogewicht)
- 200 g aardappelen in stukken (1-2 cm)
- 600 g water
-
1
el groentebouillon
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- olijfolie
- 10 stengels verse bieslook, gesnipperd
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40min
Zachte wortelsoep met venkel
40min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45min
Romige courgettensoep
25min
Romige tomatensoep
25min
Groenten met aardappelen en vlees
35min
Fruithapje met ontbijtgranen
Nenhuma avaliação
Veelzijdige gladde soep
45min
Romige erwtensoep
40min
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45min