Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olijfolie
- 20 g ongezouten boter
- 60 g sjalot, in stukken (2-3 cm)
- 500 g bloemkoolroosjes (nettogewicht)
- 200 g aardappelen in stukken (1-2 cm)
- 600 g water
-
1
el groentebouillon
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- olijfolie
- 10 stengels verse bieslook, gesnipperd
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Broccolisoep
15min
Mysterieuze soep
45min
Aardappel-preisoep
40min
Pompoensoep
35min
Broccolisoep met volkoren croutons
40min
Romige courgettensoep
25min
Romige erwtensoep
40min
Romige tomatensoep
25min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min
Romige champignonsoep
20min
Zachte wortelsoep met venkel
40min