Zachte bloemkoolsoep
TM31 TM5 TM6

Zachte bloemkoolsoep

4.3 (32 oceny)

Składniki

  • 20 g olijfolie
  • 20 g ongezouten boter
  • 60 g sjalot, in stukken (2-3 cm)
  • 500 g bloemkoolroosjes (nettogewicht)
  • 200 g aardappelen in stukken (1-2 cm)
  • 600 g water
  • 1 el groentebouillon
    lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
  • olijfolie
  • 10 stengels verse bieslook, gesnipperd

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
828 kJ / 198 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
12.2 g
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy