Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g spek, in stukken (ong. 2 cm)
- 1 ui, in 4 gesneden (ong. 150 g).
- 1 teentje knoflook
- 20 g olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 500 g pompoen, in stukken (ong. 2 cm)
- 250 g water
- 1 el groentebouillonpasta (zie tips)
- 1 gedroogd laurierblad
- ¼ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 2 el zure room
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 864.5 kJ / 205.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 694.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccolisoep met volkoren croutons
40 Min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40 Min
Groentensoep
35 dk
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min
Broccolisoep
15 Min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 dk
Romige courgettensoep
25 Min
Romige tomatensoep
25 Min
Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
1j 25 menit
Veelzijdige gladde soep
45 Min
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45 Min
Veelzijdige stevige soep
50 Min