Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g spek, in stukken (ong. 2 cm)
- 1 ui, in 4 gesneden (ong. 150 g).
- 1 teentje knoflook
- 20 g olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 500 g pompoen, in stukken (ong. 2 cm)
- 250 g water
- 1 el groentebouillonpasta (zie tips)
- 1 gedroogd laurierblad
- ¼ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 2 el zure room
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 864.5 kJ / 205.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 694.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprikasoep met basilicumschuim
35min
Aardappel-preisoep
40min
Pompoensoep
35min
Broccolisoep met volkoren croutons
40min
Romige courgettensoep
25min
Bechamelsaus
15 min
Zachte bloemkoolsoep
50min
Romige tomatensoep
25min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35min
Spookachtige groene oogbalsoep
30 dk
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min
Zachte wortelsoep met venkel
40min