Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g prei (alleen het witte gedeelte), in stukken gesneden
- 1 tl zout, plus extra naar smaak
- 30 g extra vergine olijfolie
- 30 g boter, ongezouten
- 250 g aardappels, in stukken gesneden
- 700 g water
- 1 snuifje gemalen witte peper
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 100 g room
- 100 g melk
- verse bieslook, gehakt (voor garnering)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 742 kJ / 177 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccolisoep
15 min
Pompoensoep
35 min
Romige courgettensoep
25 min
Romige erwtensoep
40 min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40 min
Zachte bloemkoolsoep
50 min
Romige aspergesoep
25 min
Romige tomatensoep
25 min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35 min
Groentensoep
35 min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 min
Zachte wortelsoep met venkel
40 min