Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g gruyèrekaas, in stukken gesneden
- 500 g uien, in helften gesneden
- 30 g olijfolie
- 20 g boter, ongezouten
- ½ tl zout, plus extra naar smaak
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper, plus extra naar smaak
- 2 tl meel (10 g)
- 200 g droge witte wijn
- 800 g water
- 1 bouillonblokje (voor 0,5 l), kip of rundvlees
- 12 sneetjes stokbrood, enigszins oudbakken, of ander knapperig brood
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40 Min
Romige aspergesoep
25min
Romige champignonsoep
20min
Romige tomatensoep
25min
Noedelsoep
35 Min
Aardappelgoulash
1 Std.
Beef Wellington
10 godz. 10 min
Rode biet en geitenkaasroomijs met crackers
14 godz. 55 min
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1óra 45p
Basisbouillon
Brak ocen
Hongaarse champignonsoep
30 Min
Aspergesoep met citroen
55min