Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g gruyèrekaas, in stukken gesneden
- 500 g uien, in helften gesneden
- 30 g olijfolie
- 20 g boter, ongezouten
- ½ tl zout, plus extra naar smaak
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper, plus extra naar smaak
- 2 tl meel (10 g)
- 200 g droge witte wijn
- 800 g water
- 1 bouillonblokje (voor 0,5 l), kip of rundvlees
- 12 sneetjes stokbrood, enigszins oudbakken, of ander knapperig brood
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40 min
Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen
50 分钟
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45 min
Rode uiensoep met gehaktballen
40 min
Mexicaanse dip in laagjes
25min
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40 min
Romige erwtensoep
40 min
Zachte bloemkoolsoep
50 分钟
Dunne grissini
Brak ocen
Romige aspergesoep
25min
Romige tomatensoep
25min
Romige champignonsoep
20min