Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g Gruyère kaas, in stukken
lub 200 g Cheddar kaas, in stukken - 500 g water
- 1 bloemkool (ca. 1000 g), in roosjes
- 50 g bloem
- 40 g boter
- 500 g melk
- ½ tl zout, volgens smaak
- 2 snuifjes gemalen witte peper, volgens smaak
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Met honing geglazuurde wortelen
30 min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 min
Schotel met kip, paprika en seizoensgroenten
1sa 20 dk
Gebakken spinazie met eieren
40 min
Bechamelsaus
15 min
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2 godz. 40 min
Romige tomatensoep
25 min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min
Appelmoes
20 min
Bechamelsaus
15 min
Aardappelpuree
45 min
Broccoli en aardappelen met blauwe-kaassaus
45 min